Mitchell: Ukázali sme silu tímu

Autor: HKM Zvolen Dátum: 18.3.2019

Svoj tím nasmeroval do semifinále štyrmi gólmi, viackrát však aj tŕpol na trestnej lavici po fauloch a sledoval využitú presilovku súpera. Garrett Mitchell bol jednou z najviditeľnejších postáv štvrťfinálovej série s MAC Újbuda. V nedeľu Zvolenčania ukončili maďarskému nováčikovi sezónu a opäť postúpili medzi najlepšiu štvorku. Bezprostredne po zápase dostal slovo aj 27-ročný kanadský útočník. 

 

Prvý krok máte úspešne za sebou. Aká bola štvrťfinálová séria?

„Vedeli sme už na začiatku, že majú dobrý tím. Sú naozaj dobrí v protiútokoch a prenesení hry. Keď sme strácali puky v strednom pásme, alebo pri prechode do ich pásma, vedeli to okamžite využiť a hneď dostávali puk ku nám, v tomto boli veľmi nebezpeční. Ale myslím, že sme dokázali takéto ich šance minimalizovať a dobre sme sa vracali naspäť. Podarilo sa nám vyhrať štyri zápasy, a to sme potrebovali." 

Tebe osobne séria veľmi vyšla, dal si štyri góly a bol si pri mnohých dôležitých momentoch. Už predtým si bol pre mužstvo platným hráčom, no zdá sa, akoby si v playoff posunul svoju hru ešte na vyšší stupeň.

„Pre mňa nebolo jednoduché, keď som v decembri prišiel. Naskočil som do veľmi dobrého tímu, ktorému sa ale práve vtedy nedarilo. Snažil som sa dať zo seba to najlepšie a pochopiť novú hru, nové prostredie, nových spoluhráčov...V Európe je hra úplne iná. Myslím, že mi chvíľu trvalo správne zapadnúť. Už predtým som mal veľa gólových šancí, no jednoducho sa mi nedarilo ich premeniť. S tým som teda trochu bojoval a teraz sa mi darí skórovať. Všetko je už lepšie, cítim sa dobre a verím, že s týmto tímom pôjdeme ďaleko."

Prekvapilo ťa, že sa Budapešť príliš neprezentovala fyzickou hrou, aká by sa v playoff očakávala?

„Vedeli sme, ako budú hrať. Ako som ale povedal, ich silná zbraň bola v protiútokoch. U nás sa tomu hovorí, že hrajú pascu. To im vyhovovalo, chceli jazdiť hore-dole a vytvárať si šance po našich stratách pukov. Išli sme dvaja na jedného, oni zrazu išli traja na jedného, potom zase naspäť. Svoju taktiku hrali naozaj dobre a vedeli sme, do čoho ideme."

Aké sú očakávania pred semifinále? 

„Teraz máme dva dni voľna, oddýchneme si a potom začne príprava. Musíme čakať, kto bude náš súper. Každopádne to určite bude výborná séria. Všetky tímy, ktoré môžeme dostať, sú veľmi kvalitné. Bude to o detailoch, raz ste hore, raz ste dole, také je playoff. Čaká nás ešte veľa tvrdej práce. Je možné, že to opäť budú zápasy ako 2:1 či 1:0. Veľmi sa už na druhé kolo tešíme."

Ktoré pozitíva zo štvrťfinálovej série si môžete preniesť ďalej?

„Určite je dôležité, že sa dokázali presadiť viaceré útoky. V playoff je vždy super, keď sa pridajú aj tretí či štvrtý útok, a my v nich máme dobrých hráčov. Ukázali sme silu tímu, to je veľmi dôležité. Všetci vieme, že Chovy, Kyťo či Handlo vedia dať góly. Práve v takýchto chvíľach je ale dobré, keď bodovo prispejú hráči, od ktorých sa to možno až tak nečaká, aj v tom je sila úspešných tímov."  

 

Pozrite si na videu oslavy po postupe do semifinále.