Každý vie, čo má hrať, Podkonický zdôrazňuje sústredenú defenzívu

Autor: HKM Zvolen Dátum: 9.3.2019

Hokejový víkend pod Pustým hradom prinesie prvú slovensko-maďarskú konfrontáciu v histórii Tipsport ligy, zvolenskí rytieri skrížia hokejky s medveďmi z Budapešti.  

Napätie stúpa, očakávania sú oprávnene veľké. Tréner Andrej Podkonický si však dobre uvedomuje, že za splnením úlohy favorita vedie neľahká cesta a pred súperom, ktorý si v predkole poradil s favorizovaným Miškovcom 3:0 na zápasy sa treba mať na pozore. „Pripraviť sa musíme na ich kvalitnú obranu. Miškovec mal veľa presiloviek, mal tlak, ale Budapešť dávala góly z kontier. Hrali trpezlivo pri hre piatich proti piatim, čakali na svoju šancu, výborne im fungovalo oslabenie. Miškovec mal v jednom zápase asi deväť presiloviek, ale nemohli dať gól a z toho sa na nich lepila nervozita. To sa nám stať nemôže. Zápas play-off môžeme vyhrať aj 2:1, ale nesmieme byť z toho nervózni. Na to hráčov pripravujeme, potrebujeme si dať pozor na spomenuté brejky a nefaulovať. Presilovka okolo Chrisa Langkowa je veľmi nebezpečná zbraň,“ hovorí zvolenský kormidelník pred prvým zápasom série. 

Vzájomná bilancia v základnej časti hovorí 4:1 v prospech HKM, medzi výsledkami však svieti aj vysoká domáca prehra 1:6, ktorá môže slúžiť ako varovný prst a pripomenutie toho, že zaváhanie sa nemusí vyplatiť. „Boli to ťažké zápasy. Boli sme lepší na puku, pôsobilo to, že máme viac z hry, ale dostali sme góly a museli sme to ratovať v tesných zápasoch, či v predĺženiach. Nie je to ľahký súper, ale ani neporaziteľný,“ dodal tréner Podkonický, ktorý má na začiatku série k dispozícii kompletnú zostavu, samozrejme, stále s výnimkou Rasťa Špirka. Kvality je v nej dostatok, dôležité bude prejaviť ju na ľade. „Stavať budeme na oboch brankároch, dobrej obrane a silnom útoku. My ten gól vždy dáme a k tomu treba pridať defenzívu s maximálnou sústredenosťou. Play off je úplne niečo iné, bude veľmi vyrovnané, všetky tímy sú kvalitné, nebude to jednoduché. Nehráme zložito, každý vie, čo hrať, systém sme dostali do krvi. Samozrejme, chyby sa robia, bez toho hokej nejestvuje, my sa im musíme vyvarovať. Nič meniť nebudeme, len treba hrať na sto percent."

Karty sú teda rozdané, dnes o 18:00 vstúpia zvolenskí rytieri do svojho 22. playoff v slovenskej najvyššej súťaži. Ešte pred úvodným buly si z rúk fanúšika prevezme cenu víťaz ankety pre najlepšieho hráča mesiaca február, Samuel Petráš. Nielen preto sa však domácim fanúšikom oplatí zaujať svoje miesta včas, príchod v dostatočnom predstihu odporúčame určite aj pre zvýšený nápor dopravy a fanúšikov pri pokladniach, ktoré budú otvorené dve hodiny pred začiatkom zápasu, teda od 16:00. Čakaniu v rade sa pritom môžete jednoducho vyhnúť, stačí si zabezpečiť lacnejšie vstupenky online, viac informácii nájdete v tomto článku.

V záujme zlepšenia komfortu sme taktiež pre fanúšikov na tribúnach B2 a B3 pripravili  fajčiarsku zónu s toaletami, ktorú môžu využiť počas prestávok. Fotografie nájdete pod článkom.

Tak poďme spoločne na to! 

Vstupenky môžete získať pohodlne online až do 17:59 na Ticketlive.sk.