Kanadský útočník Garrett Mitchell novou posilou HKM

Autor: HKM Zvolen Dátum: 24.11.2018

Najlepšiu ligovú ofenzívu posilní 27-ročný kanadský útočník Garrett Mitchell. Pre rodáka z Reginy, hlavného mesta provincie Saskatchewan, pôjde, rovnako ako pre jeho krajanov vo zvolenskom tíme, o prvú európsku skúsenosť.

Od nového člena rytierskej družiny si vedenie klubu sľubuje najmä posilnenie a väčšiu variabilitu na poste centra. Garrett Mitchell by mal taktiež priniesť do prevažne technicky ladeného útoku potrebnú agresivitu, tvrdosť a priamočiarosť.

V roku 2009 bol Mitchell z celkovej 175. pozície draftovaný tímom Washington Capitals, za ktorý v sezóne 2016/17 debutoval v NHL. V drese Capitals absolvoval aj niekoľko predsezónnych kempov a prípravných duelov, viac štartov v NHL však nepridal. Vyše 450 zápasov so ziskom 120 bodov (57+63) a 673 trestných minút má na konte v nižšej AHL za Hershey Bears. V tíme, ktorý je farmou Capitals, bol navyše posledné tri sezóny kapitánom a v roku 2016 si zahral finále AHL. V roku 2009 reprezentoval Kanadu na svetovom šampionáte do 18 rokov.  

Nová posila sa k tímu pripojí v nedeľu, no s tímom pochopiteľne na zápas do maďarského Miškovca ešte nevycestuje. Vítame Garretta v novom pôsobisku a prajeme mu dlhú a úspešnú sezónu vo zvolenských farbách!