Jozef Tibenský rytierom aj v novej sezóne

Autor: HKM Zvolen Dátum: 22.6.2020

HKM Zvolen v pondelok predĺžil zmluvu s útočníkom Jozefom Tibenským. 26-ročný bratislavský rodák sa tak pridáva k šestici Peter Zuzin, Radovan Puliš, Miloš Kelemen, Patrik Marcinek, Ján Chlepčok a Marco Halama ako ďalší oficiálne podpísaný útočník pre sezónu 2020/21.

V uplynulom ročníku nazbieral Jozef Tibenský 14 bodov (9+5) v 44 zápasoch. Po Piešťanoch, Poprade, Nových Zámkoch a Detve je Zvolen jeho štvrtým tipsportligovým klubom. V najvyššej slovenskej súťaži má na konte spolu 270 zápasov s bilanciou 40 gólov a 53 asistencií. V sezóne 2013/14 reprezentoval Slovensko na juniorskom svetovom šampionáte, v ďalšom ročníku bol so 74 bodmi najproduktívnejším hráčom slovenskej juniorskej extraligy. V troch prípravných zápasoch obliekol aj dres seniorskej reprezentácie, pripísal si v nich tri asistencie. 

Generálny manažér Ladislav Čierny vyjadril s predĺžením zmluvy Jozefa Tibenského veľkú spokojnosť: „Je to bojovný, tímový a všestranný hráč, ktorý v uplynulej sezóne ukázal, že dokáže plniť akúkoľvek úlohu. Hral na poste krídla aj centra, dokonca zastúpil na poste obrancu a vedel nastúpiť v každej hernej situácii. Sme radi, že bude naďalej súčasťou tímu."

Štatistiky Jozefa Tibenského nájdete TU