Hraško môže prekonať Štorka: Zvolen je vždy voľba číslo jeden

Autor: HKM Zvolen Dátum: 21.6.2020

Po roku strávenom na ďalekom východe v Kazachstane, kde v nedohratej sezóne obsadil s tímom Arlan Kokšetau prvé miesto, sa zvolenský odchovanec Peter Hraško vracia domov, aby s materským klubom opäť bojoval o popredné priečky. Okrem toho má v novom ligovom ročníku šancu prepísať historické klubové štatistiky. Spomedzi obrancov nastrieľal viac gólov za HKM v samostatnej súťaži len súčasný generálny manažér Ladislav Čierny. Na konte má 89 zásahov, Hraško 64. Najbližšou métou je však posun na druhé miesto v bodovaní obrancov, ktoré aktuálne drží Rastislav Štork. Na jeho prekonanie stačia Hraškovi štyri body. 

 

Aké boli prvé pocity po podpise zmluvy?

Veľmi som sa tešil, že budem doma. Rovnako ma veľmi teší, že zmluvu podpísali aj chlapci, s ktorými som hral v doraste a juniorke a v áčku sme vyhrali titul. Teším sa na kvalitný tím a dobrú partiu, ktorá sa formuje.  

Vy s Radovanom Pulišom a Petrom Zuzin ste boli prvými oficiálne zverejnenými hráčmi z nového tímu. Oživilo to vaše spomienky na rok 2013?

Keď som videl, že to podpisujeme my traja, tak prvé, čo mi napadlo, bolo práve to, že zrejme budeme jediní v tíme, ktorí sme ten titul zažili. Samozrejme, okrem nášho skvelého realizačného tímu.

Už predtým ste povedali, že po roku v Kazachstane ste jednoznačne boli rozhodnutí ostať doma. Prišli však aj zahraničné ponuky?

Niektoré boli aj zahraničné a zo Slovenska boli dve.

Prvý sa ozval Zvolen?

Áno, počas prvého týždňa po návrate z Kazachstanu, keď som bol v karanténe, ma klub kontaktoval. Ešte vtedy tam bolo vzhľadom na situáciu viacero nejasností, ale už vtedy som bol rozhodnutý, že ostanem vo Zvolene. Bolo to rýchle rozhodnutie. Po roku v Kazachstane som chcel ostať doma a keď sa ozval Zvolen, neváhal som. Navyše to mám teraz na štadión pár metrov, keďže som sa presťahoval do novej bytovky pri štadióne.

V príprave na novú sezónu vám robí spoločnosť Miloš Kelemen. Ako vyzerá vaša príprava?

Keď sme s prípravou začali, prvé dva týždne ešte bolo všetko zatvorené a tréner nám posielal tréningy cez aplikáciu. Potom sme s Milošom začali trénovať spolu a nastavili sme si naozaj kvalitnú a tvrdú prípravu. Oproti predošlým rokom som v nej urobil niekoľko zmien. Celý týždeň máme dvojfázové tréningy, ktoré zahŕňajú napríklad aj box, džiu-džitsu, power skating či posilňovňu. Veľmi mi pomáha spoločný tréning s Milošom, s ktorým sa navzájom ťaháme, doberáme sa a máme zdravú rivalitu. Už niekoľko rokov sa pripravujeme vo Fit Sport Training centre u trénera Romana Kubša, ktorý odvádza výbornú prácu.

Po zverejnení fotografie po podpise zmluvy pozorným fanúšikom neušiel váš úbytok na váhe. Zrejme výsledok tvrdej prípravy...

Výrazne som upravil stravu a nastavené diétu poctivo dodržiavam. K tomu pridávam kvalitnú regeneráciu, masáže a ďalšie veci, ktoré na to pozitívne vplývajú. Od začiatku prípravy som zatiaľ zhodil minimálne osem kíl.

Čaká vás desiata sezóna, v ktorej budete nastupovať vo zvolenskom áčku. Viete si ešte predstaviť v rámci Slovenska iné pôsobisko?

Samozrejme, pokiaľ príde dobrá ponuka zo zahraničia, ťažko sa odmieta. Stále mám vek na to, aby som ju využil. V momentálnej situácii ale asi niečo také nehrozí. Na Slovensku som zatiaľ inde nebol, len na krátkom hosťovaní v Detve. Neviem si ale predstaviť hrať na Slovensku inde, ako vo Zvolene. Mal som už ponuky z Trenčína, Popradu, Košíc, Nových Zámkov či Michaloviec, niektoré aj finančne lepšie ako zvolenské. Zatiaľ ich však nedokážem prijať. Vždy, keď sa ozval Zvolen, prikývol som a rád som ostal. Vždy to bude pre mňa voľba číslo jeden, zažil som tu najkrajšie hokejové chvíle a úspechy.

S akými cieľmi idete do ďalšej sezóny?

Určite si dám nejakú stávku s Milošom Kelemenom tak, ako sme si ju dali počas uplynulej sezóny. Vtedy ju prehral, aj keď sa trochu vyhováral, ale tentokrát nič také nehrozí, keďže budeme mať rovnaký štart aj cieľ. Čo sa týka osobných cieľov, pre mňa je najdôležitejší tímový úspech.

Čo hovoríte na nové zloženie trénerského tímu?

Myslím, že je kvalitné. Peter Oremus je skúsený, dlho pôsobil aj v českej extralige či v reprezentácii. Andreja Kmeča si pamätám ešte z hráčskych čias a vtedy som mu párkrát na ľade “naložil“ tak dúfam, že mi to teraz nedá pocítiť. S Petrom Oremusom sa poznajú a myslím, že ako mladý tréner ho môže dobre dopĺňať. Pri nich bude Andrej Podkonický, ktorý dobre pozná domácich hráčov.

V historickej klubovej tabuľke produktivity obrancov v samostatnej súťaži vám patrí tretia priečka po Ladislavovi Čiernom a Rastislavovi Štorkovi. Za prvým menovaným zaostávate o 63 bodov, za druhým len o tri. Vedeli ste o tom?

Priznám sa, že som to vôbec netušil. Teraz mám v sezóne o motiváciu navyše. Je pekné byť v štatistikách v spoločnosti takých mien. Dúfam, že mi Laco Čierny ešte ponúkne predĺženie zmluvy, aby som mohol prekonať aj jeho.