Hráči HKM zavítali do školy

Autor: HKM Zvolen Dátum: 9.11.2017

V stredu 8. novembra sa hokejisti HKM v rámci projektu HP4K (Hockey players for kids) predstavili v Základnej škole v Pliešovciach. Cieľom projektu je motivovať mladých ľudí k čítaniu anglických textov v rámci výučby cudzích jazykov.

Ovládnuť majstrovstvo jazykov je v dnešnej dobe veľmi cenným duševným majetkom, ktorý nám otvára snáď všetky dvere do sveta. Kľúčom k najväčšiemu počtu dverí je práve angličtina. Aj s touto myšlienkou navštívila trojica Lukáš Jurík, Janis Andersons a Tim Coffman žiakov v neďalekých Pliešovciach. „Rytieri“ troch rôznych národností odchádzali z podujatia s dobrým pocitom a už teraz sa tešia na najusilovnejších čitateľov za prvý školský polrok. Víťazi „Reading challenge“ totiž budú mať možnosť zahrať si v prestížnom hokejbalovom zápase práve proti hráčom HKM.

„Bola to pre nás veľmi milá akcia. Týkala sa najmä anglického jazyka a jeho využitia v budúcnosti. Podobných podujatí sa vždy radi zúčastníme, radi sa s deťmi porozprávame a priblížime im život hokejistu z trochu iného pohľadu. Myslím, že padlo veľa zaujímavých otázok. Verím, že pre žiakov to bolo poučné a získané skúsenosti využijú aj v bežnom živote,“ hodnotil vydarené dopoludnie kapitán HKM Lukáš Jurík.

O svojej dojmy sa podelil aj lotyšský obranca Janis Andersons. „Pre mňa to bol zaujímavý zážitok. Deti boli veľmi slušné, len škoda, že sa trošku hanbili. Určite som ale za viac takýchto akcií. Som rád, že sú pedagógovia, ktorí sa snažia deti motivovať k učeniu,“ povedal Janis.

A čo hovorí na návštevu školy jediný anglický „native speaker“ v triede? „Veľmi milá skúsenosť. Vidieť a spoznať školský systém na Slovensku a porovnať ho s americkým je naozaj zaujímavé. Je tiež dobré vidieť, aká je dôležitá angličtina v zahraničných školách. U nás doma hokejisti a športovci často robia podobné návštevy, chodia do škôl či nemocníc. Myslím, že je to výborná vec. Navštíviť deti a rozprávať sa s nimi im spraví pekný deň a naozaj im to môže pomôcť. Je príjemné vidieť, ako ku vám vzhliadajú a zaujímajú sa, užil som si to,“ vyrozprával sa pensylvánsky rodák Tim Coffman.