HKM Zvolen podpísal dvoch reprezentantov SR18

Autor: HKM Zvolen Dátum: 13.6.2019

HKM Zvolen rozšíril súpisku svojho A-mužstva o dva perspektívne talenty. Od trénera Andreja Podkonického dostanú možnosť rozvíjať svoje umenie útočník Jakub Kolenič a obranca Oliver Fatul.

Slovenský reprezentant, ešte len 17-ročný zvolenský rodák Jakub Kolenič vyrastal hokejovo pod Pustým hradom, odkiaľ sa pred rokom presunul zdokonaľovať svoje hokejové majstrovstvo do Švédska. V tíme Falu IF odohral v dorasteneckej súťaži 28 zápasov, v ktorých sa 8-krát gólovo presadil a k tomu pridal 12 asistencií. V šiestich stretnutiach si vyskúšal aj najvyššiu juniorskú súťaž s bilanciou 1+1. Mladý krídelník vyhodnotil ponuku na návrat do materského klubu, a možnosť zaradiť sa v sezóne 2019/2020 do A-mužstva vzhľadom ku svojmu kariérneho rastu ako najzaujímavejšiu a rozšíril tak rady odchovancov HKM v prvom tíme.

Rovnako ako Jakub Kolenič, zo Švédska sa pod Pustý hrad presúva aj 16-ročný zadák Oliver Fatul, ktorý prestupuje do Zvolena a stáva sa kmeňovým hráčom HKM. Rodený Bratislavčan odohral na severe Európy v mládežníckych mužstvách Malmö Redhawks a IK Oskarshamn ostatné tri sezóny, je mládežníckym reprezentantom Slovenska a  hokejoví odborníci tomuto 192 centimetrov vysokému a pohyblivému obrancovi predpovedajú veľkú budúcnosť, čo sa týka preddraftových prognóz, dokonca aj v kontexte uplatnenia sa v NHL.

Sme veľmi radi, že sa nám do klubu podarilo získať ďalších talentovaných hráčov a veríme, že smer nastolený našou organizáciou pomôže Jakubovi a Oliverovi v ich správnom hokejovom raste.