HKM získal dvoch Slovákov z Česka

Autor: HKM Zvolen Dátum: 5.6.2019

HKM Zvolen získal do svojich radov dve nové tváre. Spája ich to, že sú odchovancami bratislavského Slovana, reprezentovali Slovensko na MS U18 aj U20, obaja hrali juniorskú súťaž v Kanade a obaja sa pod Pustý hrad prichádzajú po pôsobení v Česku.

Stredný útočník Miroslav Preisinger je rodákom z Bratislavy, dve sezóny odohral v juniorskej OHL v zámorí. Po návrate domov vkročil do seniorského hokeja v slovenskej extralige ako hráč materského Slovana. V rovnakom klube nastúpil aj na pätnásť zápasov v KHL, aby sa potom cez Skalicu a Banskú Bystricu presunul od sezóny 2015/2016 do Česka. V rámci tamojšej najvyššej súťaže zakotvil tento 28-ročný center v Plzni, kde počas štyroch sezón získal s „indiánmi“ trikrát bronzové medaily. Miroslav Preisinger od novej sezóny prestupuje k rovnako bronzovým „rytierom“, a jeho cieľom je posunúť sa vyššie, čo naznačil po podpise kontraktu: „Po štyroch rokoch si znova zahrám slovenskú extraligu. Je to pre mňa veľká výzva, dvojnásobne väčšia kvôli tomu, že to bude v tíme, ktorý ide do sezóny len s tými najvyššími ambíciami. Dúfam, že sa poskladá skvelá partia a budeme predvádzať dobrý hokej a svojimi výkonmi potešíme zvolenských fanúšikov.“

Ešte len 22-ročný obranca Patrik Maier strávil dve juniorské sezóny v zámorskej WHL, po ktorých sa vrátil na Slovensko. Počas pôsobenia v Nových Zámkoch si talentovaného obrancu všimli na severe Čiech, a preto na začiatku sezóny 2017/2018 zamieril bratislavský rodák do Liberca. Sprvu obliekal dres farmárskych Benátok nad Jizerou, svojimi výkonmi sa ale dokázal prepracovať do prvého tímu Bielych tigrov. Na väčšiu časť uplynulej sezóny sa ale nováčik v radoch „rytierov“ znova presunul do prvoligových Benátok, kde nastúpil v 49-tich stretnutiach s bilanciou šesť gólov a deväť asistencií. „Som rád, že sme sa so Zvolenom dokázali dohodnúť. Buduje sa tu silný tím, čo ma motivuje a určite mi to pomôže posunúť sa vpred. Na sezónu sa preto poctivo pripravujem a budem sa v nej snažiť predviesť čo najlepší hokej,“ opísal svoje pocity po signovaní zmluvy obranca HKM Patrik Maier.