HKM zavádza ocenenie „Pracant mesiaca – Cena Kika Luntera“

Autor: HKM Zvolen Dátum: 29.11.2018

Klub spod Pustého hradu prichádza s novým ocenením pre najusilovnejších hráčov štyroch mládežníckych kategórií.

Jednotlivci z radov mladších a starších žiakov, kadeti a dorastenci sa budú pravidelne uchádzať o klubové ocenenie „PRACANT MESIACA“ s podtitulom „CENA KIKA LUNTERA„. Každý mesiac ju z daných kategórií získajú hráči, ktorí v sledovanom období ukážu najviac snahy a odvedú najlepšiu prácu nielen v zápasoch a tréningovom procese, ale aj  mimo ľadu a v škole. „Naším zámerom je progres zvolenského hokeja. Chceme sa posúvať dopredu a jednou z foriem, ktorá by v tomto mala našich hráčov motivovať a podporiť ich rast,  je aj zavedenie ocenenia Pracant mesiaca – cena Kika Luntera,“ objasnil športový riaditeľ mládeže HKM, Lukáš Jurík, ktorý našiel inšpiráciu pre tento projekt v zahraničí. O nominantoch na držiteľov ocenenia sa bude na návrh trénerov mládežníckych družstiev rozhodovať na trénerskej rade. „Držiteľ tejto ceny musí presvedčiť v hokeji, v kolektíve, v škole, v živote. V našom klube sa snažíme o všestranné formovanie našich zverencov, dorastajúci mladí muži si musia uvedomiť, že začínajú niesť zodpovednosť, a to na viacerých frontoch, nielen za seba,“ zdôraznil Jurík.

Prvých štyroch ocenených hokejistov spoznáme už na začiatku decembra. Pre každého z nich je pripravený originálny puk, avšak je tu aj bonus navyše. „Prví štyria pracovití mladíci si svoje ocenenia prevezmú na ľadovej ploche pred domácim zápasom rytierov proti MAC Újbuda podobnou formou, akou prebieha oceňovanie Hráča mesiaca A-mužstva v tradičnej fanúšikovskej ankete na našom facebooku,“ prezradil marketingový riaditeľ HKM a.s. Miroslav Brumerčík. Pre mladých hokejistov to bude určite nevšedný zážitok, ktorý ale bude mať pre „Pracantov“ z kategórie kadetov a dorastu aj ďalší rozmer. „Po dohode s trénerom áčka Andrejom Podkonickým, absolvujú ocenení hráči kompletnú tréningovú jednotku s A-tímom HKM,“ prezradil zaujímavosť zo zvolenskej hokejovej kuchyne Lukáš Jurík.

Hoci názov „Pracant mesiaca“ plne vystihuje podstatu ocenenia, v HKM sa k pôvodne zamýšľanému pomenovaniu rozhodli v podobe podtitulu pridať aj symboliku na pamiatku nedávno zosnulého mladého hokejistu  – „Cena Kika Luntera“.  Lukáš Jurík k tomu poznamenal: „Práve Kiko bol typom hráča, ktorým je cena určená. Poznali sme ho ako poctivého bojovníka a dobrého kamaráta. Tak si ho budeme všetci pamätať. Jeho meno pridá oceneniu medzi jeho nasledovníkmi na vážnosti a nedovolí zabudnúť na jedného z nás.“

Odchovanec HKM Zvolen Kristián Lunter skonal v nedeľu 25. novembra vo veku 21 rokov na zlyhanie srdca.