HKM s Handlovským aj s dvojicou nových rytierov

Autor: HKM Zvolen Dátum: 10.6.2019

HKM Zvolen a útočník Lukáš Handlovský sa dohodli na pokračovaní spolupráce aj v sezóne 2019/2020. Predĺženiu zmluvy sa potešil aj tréner červeno-modrých Andrej Podkonický, pre ktorého je 32-ročný krídelník jedným z dôležitých článkov mužstva: „Som rád, že Lukáš bude pokračovať v našom tíme. Trvalo to trošku dlhšie, napriek tomu som spokojný s tým, že s ním môžem počítať, pretože je dôležitou súčasťou našej ofenzívy.“ Handlovský teda nadviaže na svoje pôsobenie pod Pustým hradom z uplynulej sezóny, v ktorej odohral v drese „rytierov“ 62 duelov a nazbieral v nich 45 bodov za 24 gólov a 21 prihrávok.

Novým mužom v „rytierskej“ družine sa stal 28-ročný gólman Juraj Hollý. Odchovanec bratislavského Ružinova začal minulú sezónu v Liptovskom Mikuláši a dochytal ju v Dukle Trenčín, v mládežníckych kategóriách reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta kategórií U18 a U20. „Juraj vytvorí tandem s Tomášom Tomekom, miesto tretieho gólmana je vyhradené pre člena našej juniorky,“ vyslovil sa dnes ráno k brankárskej otázke kormidelník Zvolena Andrej Podkonický.

Zvolenčania obsadili aj prvé zo siedmich voľných miest určených legionárom. Do mužstva pribudol kanadský obranca Ben Betker, ktorý sa pod Pustý hrad presúva z neďalekej Detvy. Dvadsaťštyriročný, 197 centimetrov vysoký bek mal podľa plánu zvolenských funkcionárov vystužiť defenzívu HKM už začiatkom tohto roka pred koncom prestupového termínu, podarilo sa to však až teraz. Do novej sezóny teda môžu vo Zvolene počítať so spoľahlivým zadákom, pre ktorého nie je slovenská liga novinkou. Pri svojej výške a váhe je nový „rytier“ dobrým korčuliarom, zodpovedný nielen v defenzíve, ale veľmi aktívny a využiteľný je aj smerom dopredu. V drese HC 07 v nej v minulom ročníku rodák z mesta Cranbrook v kanadskej provincii Britská Kolumbia odohral 31 stretnutí, v ktorých strelil 3 góly, pridal k nim 6 asistencií a 54 trestných minút. Betkera v roku 2013 v 6. kole draftoval tím Edmontom Oilers, dvere do NHL však pre neho zostali zatvorené a do svojho príchodu na starý kontinent, hral v nižších zámorských súťažiach.