HKM proti Liptákom víťazne, dnes znova trojbodový zásah

Autor: HKM Zvolen Dátum: 28.12.2017

Zvolenčania od začiatku sezóny dokázali v každom domácom zápase bodovať * Na otvárací gól hostí odpovedali domáci v priebehu 114-tich sekúnd v presilovke o dvoch hráčov * O víťazstve HKM rozhodol svojim druhým gólom v zápase Milan Kytnár * Strely na bránu 37:27 * Za najlepších hráčov svojich mužstiev boli vyhlásení domáci YY a hosťujúci Juraj Hollý.

(Zdroj: TASR) HKM Zvolen – MHk 32 L. Mikuláš 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
Góly: 39. Hraško (Michal Chovan), 43. Kytnár (Hraško, Šišovský), 47. Kytnár (Michal Chovan, J. Kováčik), 60. Špirko – 37. Števuliak (Ru. Huna, Langhammer), 55. Kurali (R. Suchý).

Rozhodovali: D. Konc, Snášel – Výleta, Kollár, vylúčení na 2 min.: 3:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1916 divákov
 

Zvolen: Šimko – Drgoň, Hraško, Bokroš, Ross, Kováčik, Ťavoda, Andersons, Wharton – Šišovský, Špirko, Chovan - Coffman, Steén, Obdržálek – Matis, Kytnár, Síkela – V. Fekiač, L. Jurík, Ďaloga
L. Mikuláš: Hollý - Gründling, J. Nemec, R. Suchý, Kurali, Mezovský, J. Tabaček, Nádašdi, M. Moravčík – Števuliak, Langhammer, Ru. Huna – A. Laco, Piatka, B. Rapáč - Kriška, M. Sukeľ, J. Sukeľ - Žiak, Uhrík, Vybíral

Zvolen začal aktívne. Už v druhej minúte sa ocitol v dobrej príležitosti Obdržálek, ale voľný z dvoch metrov nepokoril brankára Hollého. Postupne ožili aj hostia, v ôsmej minúte zblízka poslal puk do žŕdky Langhammer. Viac sa však korčuľovalo, dlho sa hralo bez prerušenia a šancí bolo ako šafranu. Za zmienku stála do prestávky iba strela Kytnára švihom, pri ktorej sa gólman Liptákov poriadne natiahol.
V druhej tretine predviedli oba tímy oveľa živší hokej. Najprv mali dobré možnosti domáci. Pred Hollým neuspeli Matis, Bokroš, Coffman, Fekiač a Šišovský. V polovici stretnutia mohol otvoriť skóre z brejku Langhammer, vzápätí sa naskytlo prečíslenie Zvolenčanom, no Kytnár neposlal puk ponad betón brankára. V 37. minúte predviedli hostia ukážkovú akciu na jeden dotyk. Langhammer zľava prihral napravo Hunovi, ktorý pohotovo našiel v strede Števuliaka a ten bez prípravy zakončil – 0:1. Odpoveď hokejistov spod Pustého hradu prišla o dve minúty neskôr v presilovke o dvoch hráčov. Hraško z kruhu bližšie k stredu útočného pásma prestrelil Hollého a vyrovnal na 1:1. Tesne pred druhou prestávkou mohli Liptáci opäť ísť do vedenia, ale sólový nájazd Rudolf Huna nevyužil.
Začiatok tretej tretiny patril Zvolenu. Najprv Šišovský netrafil puk pred odkrytou svätyňou L. Mikuláša, mrzieť ho to však nemuselo, pretože v 43. minúte sa presadil spoza protihráča bekhendom Kytnár – 2:1. Domáci boli pri chuti, často útočili a strieľali. Vyplatilo sa. Na 3:1 totiž zvýšil po dobrej práci v predbránkovom priestore znovu pohotový Kytnár. Až po tomto zásahu hostia na chvíľu ožili, ale do vyloženej príležitosti sa nedostali. O drámu sa napokon postaral v 55. minúte strelou od modrej v početnej výhode Kurali – 3:2. V závere Liptáci odvolali brankára, no medzi opustené žrde sa trafil Špirko a uzavrel skóre na 4:2.