HKM prestrieľal MAC a vybojoval ďalšie víťazstvo

Autor: HKM Zvolen Dátum: 26.1.2020

Mužstvo z Budapešti už v 67. sekunde viedlo gólom z presilovky * V druhej časti hry hostia z piatich striel na bránu dvakrát skórovali * Zápas, v ktorom sa obidva tímy striedali vo vedení bnaklonili na svoju stranu „rytieri“ na začiatku tretej tretiny dvomi zlepenými gólmi v rozmedzí 21 sekúnd * Už o 69 sekúnd (!) bolo znova vyrovnané, keď na dva góly stačilo „medveďom“ 26 sekúnd hry * Víťazný zásah domácich zaznamenal Allan McPherson * Jedným z plejády strelcov bol aj domáci Juraj Mikúš, ktorý nastúpil prvýkrát v drese HKM * Do hry zasiahli na každej strane dvaja brankári * Strely na bránu 43:22.

(Zdroj: SITA)   HKM Zvolen – MAC Újbuda 8:6 (2:2, 2:2, 4:2)
Góly: 3. Tibenský (McPherson, Švarný), 20. Corrin (Betker, Parks), 26. Mikúš (Špirko, Corrin), 35. Parks, 42. Mráz (Thompson), 42. Betker (Kelemen), 55. McPherson (Corrin, Trotter), 60. Mráz (Betker) - 2. Langkow (Macaulay, Carlisle), 15. Langkow (Orban, Bodó), 30. Sofron (Strech), 34. Langkow, 43. Pitt, 43. Strech (Sofron, Klempa). Rozhodovali: Tvrdoň, Konc st. - Jedlička, Gegáň, vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Paks (Zvolen) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1425 divákov.

Zvolen: Hollý (od 43. min. Tomek) – Betker, Stephenson, Corrin, Tomko, Meliško, Švarný, Maier – M. Halama, Trotter, Parks – McPherson, Mikúš, Špirko – Thompson, Mráz, Kelemen – Marcinek, Tibenský, Štrauch – Kolenič

Újbuda: Halász (od 42. min. Bernard) – Pozsgai, McNally, Carlisle, Bl. Orbán, Garát, Macaulay, Fejes – Br. Orbán, Langkow, Bodó – Klempa, Stretch, Sofron – Kriesz, Pitt, Terbócs – Szűcs, Majoross, Szigeti

Hostia otvorili skóre už v 2. minúte, keď sa v presilovej hre presadil Langkow. Domáca odpoveď na seba nenechala dlho čakať, už o minútu neskôr vyrovnal Tibenský. Mužstvá pokračovali v ofenzívnom predstavení, možnosti Corrina či Langkowa sa ešte neujali, ale v 15. minúte už opäť viedla Újbuda. V neprehľadnej situácii v domácom bránkovisku sa najlepšie zorientoval Langkow a pridal svoj druhý zásah v zápase. Zvolen stihol vyrovnať do prestávky vďaka presilovkovému gólu Corrina.

Úvodnú vážnu šancu druhej tretiny si vypracoval HKM, Halama však v samostatnom úniku neprekonal Halásza. Hosťujúci brankár kapituloval v 26. minúte, keď z dorážky skóroval Mikúš. V polovici stretnutia sa Újbuda dotiahla na 3:3 zásluhou Sofrona. Zvolenské prečíslenie dvoch proti jednému nevyužili Mráz s Kelemenom a prišiel trest na opačnej strane, v 34. minúte skompletizoval hetrik Langkow a prinavrátil náskok MAC. O ďalšiu minútu však znova platil nerozhodný stav, na 4:4 upravil Parks.

Gólová prestrelka pokračovala aj v treťom dejstve. V 42. minúte dali domáci dva góly zásluhou Mráza a Betkera, no už o minútu neskôr zase dvakrát inkasovali. Hollého prekonali Pitt i Strech a opäť sa začínalo odznova, tentoraz svietilo na ukazovateli 6:6. Zvolen stihol rozhodnúť v riadnom hracom čase, v 55. minúte dosiahol víťazný zásah McPherson. Na toto už Újbuda nenašla odpoveď a na konci pridal poistku do prázdnej bránky svojím druhým gólom v zápase Mráz.

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Pre nás sú domáce zápasy s Budapešťou vždy ťažké, vždy sa s nimi vytrápime. Vedeli sme, že súper je nebezpečný v protiútokoch, že nemôžeme strácať puky v strednom pásme. To sa napokon aj ukázalo v tomto zápase. Prehrávali sme po dvoch hlúpych fauloch, keď sme tie puky v strednom pásme stratili. Našťastie sme vyrovnali, ale celý zápas sme robili chyby a nimi sme Budapešti darovali góly. Som napokon rád, že sme to zvládli a našli sme silu na konci stretnutia a dotiahli sme to do víťazného konca."
Gergely Majoross, tréner Budapešti: "Sme veľmi sklamaní, že po takomto zápase odtiaľto odchádzame bez bodov. Dať šesť gólov jednému z najlepších tímov Tipsport Ligy je niečo výnimočné, no žiaľ, nemáme žiadne body. Som však hrdý na to, ako sme hrali, bojovali a nevzdávali sme sa. Ukázali sme v zápase veľa dobrých vecí, ale aj veľa chýb v defenzíve."

Juraj Mikúš po premiére v drese HKM: https://www.facebook.com/hkmzvolen/videos/1192285934494980/

Juraj Mikúš a jeho prvý "zvolenský" gól: https://www.facebook.com/hkmzvolen/videos/123814615534338/

Štatistiky zo zápasu: https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/736/tipsport-liga/match/110051/Stats#matchDetailTabs