HKM posilňuje aj trénerský štáb, druhým asistentom trénera David Musial

Autor: HKM Zvolen Dátum: 1.2.2018

Vedenie HKM Zvolen sa v rámci naplnenia najvyšších ambícii rozhodlo pred kľúčovou fázou sezóny okrem posilnenia hráčskeho kádra aj pre posilnenie trénerského štábu. Pod Pustý hrad prichádza 42-ročný český tréner David Musial.

Rodák z Opavy bude spoločne s Jaroslavom Törökom zastávať funkciu asistenta hlavného trénera Petra Mikulu. David Musial je prototypom mladého progresívneho trénera, okrem samotnej hry sa venuje aj mentálnemu koučingu, vyštudoval športovú psychológiu. Pre mnohonárodnostné mužstvo majú byť prínosom aj jeho veľké komunikačné zručnosti, najmä výborná znalosť anglického jazyka, ktorý ovláda plynule spolu s nemeckým. 

Bývalý útočník David Musial sa na trénerskú dráhu vydal vo veku iba 34 rokov, v závere hráčskej kariéry, ktorú, až na malé výnimky, strávil výhradne v Nemecku a v tejto krajine získal aj občianstvo. V roku 2010 ako hrajúci tréner, viedol tím 4. nemeckej ligy z Weidenu. Následne pokračoval v rodnej Opave ako asistent pri mládežníckom tíme U16 a neskôr aj pri senioroch. V sezóne 2016/17 bol hlavným trénerom treťoligového Nového Jičína, v aktuálnom ročníku viedol v najvyššej maďarskej súťaži Erste Liga tím Dunaújvárosi. Jeho hráčska kariéra sa spája prevažne s najvyššou nemeckou DEL, kde v roku 2013 získal titul s Krefeldom, no pôsobil aj v nižších nemeckých súťažiach. Hoci bol ako hráč výrazne produktívny útočník, pri mužstve HKM bude mať s Jaroslavom Törökom na starosti hlavne obrancov. Kompetencie Davida Musialu by tak mali byť skutočne rôznorodé a hlavný kormidelník Peter Mikula prejavil nad príchodom mladého Čecha veľkú spokojnosť. 

Čerstvá posila na trénerského tandemu sa s mužstvom zoznámi na piatkovom doobednajšom rozkočuľovani, večer toho istého dňa čaká Davida zápasová premiéra v derby s Banskou Bystricou. Prajeme mu veľa šťastia a úspechov pri jeho novej výzve!