HKM naďalej s Koleničom, vracajú sa Trenčan a Ďuriš

Autor: HKM Zvolen Dátum: 23.6.2020

Káder HKM pre sezónu 2020/21 je bohatší o trojicu odchovancov. Klub naďalej počíta so službami Jakuba Koleniča, ktorý má stále platnú hráčsku zmluvu. Po ôsmich rokoch hlási návrat do Zvolena brankár Adam Trenčan a pod Pustý hrad sa po dvojročnom pôsobení v Česku vracia ďalší juniorský reprezentant a odchovanec HKM, útočník Dalibor Ďuriš.

 

18-ročný Jakub Kolenič má za sebou prvú sezónu v mužskom hokeji, v ktorej patril k najpozitívnejším prekvapeniam zvolenského tímu, za čo si vyslúžil ocenenie DELUVIS Mladý rytier sezóny. V nedohratom ročníku si pripísal 43 zápasov a získal v nich 10 bodov za 2 góly a 8 asistencií. Medzi hráčmi do 18 rokov bol najproduktívnejším v Tipsport lige. Ďalších 12 štartov so ziskom 21 bodov (10+11) pridal v juniorke HKM. V 18 zápasoch za reprezentačný výber U18 zaznamenal 4 góly a 13 aisistencií. 

Ďalšou mladou puškou v útoku, ktorá dostane šancu rozvíjať svoj talent v materskom klube, je 19-ročný Dalibor Ďuriš. Ten po sezóne 2017/18, v ktorej bol jedným z lídrov zvolenského dorastu, zamieril do Hradca Králové. Vo východočeskom klube strávil dva roky, počas ktorých nastupoval v kategórii U19 a U20. 

Úlohu brankárskej dvojky by mal v novej sezóne plniť Adam Trenčan, ktorý Zvolen opustil po sezóne 2011/12, kedy mal výraznú zásluhu na štvrťfinálovom postupe siedmeho HKM cez druhú Skalicu na čele so Žigmundom Pálffym. Práve do Skalice zamieril v ďalšom ročníku, nasledovali pôsobenia v Benátkách nad Jizerou, nemeckom Lasitzeri, Nitre a posledné štyri roky spojil Trenčan svoju kariéru s Michalovcami. V nováčikovskej sezóne bol veľkou oporou "líšok" a brankárskou jednotkou tímu. V 44 odchytaných zápasoch zaznamenal úspešnosť zákrokov 91,5 %, priemer gólov 2,57 a pripísal si 21 výhier. 

Sme veľmi radi, že môžeme pred novou sezónou oznámiť pôsobenie ďalších troch odchovancov a taktiež nás veľmi teší, že aj tí pôsobiaci v iných európskych kluboch sa nám hlásia so záujmom znovu obliekať dres HKM. Znamená to pre nás vyjadrenie pozitívnej odozvy na nastolený trend v našej organizácii.