Dva návraty, jeden zranený. Do brány oslávenec Hollý

Autor: HKM Zvolen Dátum: 21.1.2020

Domáci súboj 42. kola postaví Zvolenčanov proti Košiciam. Štvrtý a zároveň posledný vzájomný zápas s týmto súperom v základnej časti im dáva šancu zlomiť doterajšiu negatívnu bilanciu. Rytieri doteraz oceliarom nezobrali ani jeden bod a strelili im len dva góly.

Andrej Podkonický: „Hlavne musíme hrať šesťdesiat minút, čo sa nám s týmito tímami zatiaľ nedarí. Myslím, že posledné zápasy sme odohrali dobre a mali sme v nich niekoľko výborných momentov. V Poprade nás zlomili vylúčenia. Po vyrovnaní na 2:2 sme v tretej tretine dominovali, ale vypomstilo sa nám bezhlavé útočenie a po prepadnutí sme inkasovali tretí gól. Dovolím si tvrdiť, že sme boli lepším tímom," obzrel sa za poslednými zápasmi jeden z dvojice hlavných trénerov. „So Slovanom sme mali dve vydarené tretiny, no potom sme mu nahrali na tri góly. Porážame sa sami chybami v strednom pásme, alebo v našom, kde prihrávame súperovi a strácame puky. Boli sme slabí v našom predbránkovom priestore, odkiaľ sme inkasovali veľa gólov a kde mal súper dvoch či troch hráčov, čo sa nám pred jeho bránou nedarí. Zápas so Slovanom to dobre ukázal." 

Návrat do zostavy pred utorkovým zápasom hlási dvojica útočníkov Andreas Štrauch a Samuel Petráš. Prvého menovaného naposledy trápila bolesť v krížoch, druhý absentoval pre chorobu. Proti Košiciam však pre zranenie v dolnej časti tela nenastúpi Adam Drgoň. Podľa slov Andreja Podkonického však nejde o vážne zranenie a v nedeľu by skúsený obranca mal byť opäť k dispozícii. Svoj ôsmy zápas v tejto sezóne odchytá Juraj Hollý, ktorý práve v utorok oslavuje 29. narodeniny.

V súvislosti s dnešným zvolenským súperom opäť nemožno obísť doterajšiu negatívnu bilanciu s mužstvami z najlepšej trojky. Aj pred 42. kolom totiž stále platí, že Zvolenčania uspeli s Košicami, Slovanom a Banskou Bystricou dokopy iba raz. „Nemyslím, že by to hráči mali v hlavách. Sú to kvalitné tímy, ktoré dobre bránia a musíte proti nim hrať naplno celý zápas. Inkasujú málo gólov, sú silní vo vlastnom pásme a majú dobrých brankárov. Akonáhle spravíte chybu, vedia ju tvrdo potrestať. Myslím, že dnes je dobrý zápas na to, aby sme sa nastavili na výhru a podali výkon od ktorého sa môžeme odraziť," hovorí odhladne Andrej Podkonický.  

Pohľad na tabuľku naznačuje, že v závere základnej časti by Zvolenčania mali patriť do skupiny tímov, ktoré sa pobijú skôr o štvrtú priečku, zaručujúcu v playoff výhodu domáceho prostredia, než o prvú trojku. „Samozrejme, chceme byť v prvej štvorke a urobíme pre to všetko. Stále je v hre dosť bodov, aby sme chytili víťaznú šnúru. Navyše ešte stále čakáme na rozhodnutie disciplinárnej komisie v súvislosti so zápasom 32. kola s Nitrou." Podkonický tým narážal na neoprávnený štart dvojice hráčov HK Nitra na zvolenskom ľade 20. decembra 2019. Išlo o dvojicu hráčov Alexander Hvizdoš a Lukáš Tábi. Obidvaja totiž nastúpili v predohrávke 29. kola SHL Bratislava Capitals - HK Levice, ktorý sa mal odohrať v súťažnom dni 20. 12. 2019, ale odohral sa ako predohrávka v pondelok 16. 12. 2019. HKM Zvolen v súvislosti s týmto prípadom podal 22.12. 2019 podnet na jeho prešetrenie Disciplinárnou komisiou SZĽH a stále čaká na jej rozhodnutie.