Do tretieho zápasu s rovnakou zostavou, zlepšiť koncovku a presilovku

Autor: HKM Zvolen Dátum: 13.3.2019

Po úspešnom víkende, v ktorom získali vedenie v sérii 2:0, čaká Zvolenčanov dvojzápas v Budapešti, kde si v priebehu dvoch dní zahrajú na dvoch štadiónoch. Okrem tohto presunu však tréner Andrej Podkonický a jeho tím nemusia pred tretím štvrťfinálovým súbojom riešiť vážnejšie komplikácie, nakoľko v sérii pokračujú v kompletnej zostave. Ďalšou dobrou správou je, že medzitým už ľad vo Zvolene vyskúšal Rastislav Špirko, ktorý úspešne pokračuje v rehabilitácii. Ktorí hráči vycestovali do Budapešti, si prečítate v tomto článku. Pred dvojzápasom na ľade maďarského nováčika dostal slovo hlavný tréner. 

 

Vráťme sa ešte k prvým dvom zápasom série. Na čo z nich chcete nadviazať v Budapešti a čo je naopak potrebné zlepšiť?

„Zlepšiť hlavne koncovku. Najmä v druhom zápase sme mali obrovské množstvo šancí. Samozrejme, zlepšiť aj presilovku, aj keď sme v nej dali dva góly. Treba ale viac strieľať a viac sa tlačiť pred brankára, nie iba s jedným hráčom, pretože chytá naozaj dobre. S útočnou a obrannou hrou som ale spokojný, aj keď sme v druhom zápase museli dvakrát doťahovať. Prvú tretinu poznačili naše vylúčenia, ktorými sme súpera dostali na koňa. Fauly boli zbytočné a je dobré, že sme v oslabeniach inkasovali iba jeden gól, inak by to bolo ešte ťažšie. V ďalších dvoch tretinách a v predĺžení sme ale súperovi veľa gólových šancí nedovolili."

Prekvapil vás súper niečím, alebo hral to, na čo ste sa pripravovali?

„V podstate hrá to, na čo sme sa pripravovali, čiže dobrá obrana a nebezpečné protiútoky."

Naďalej sa držíte hesla, že víťazná zostava sa nemení?

„Áno, tretí zápas začneme v rovnakej zostave, vrátane brankára Skapskiho."

Napriek tomu, nezvažovali ste v úvode série nasadiť čo najviac hráčov, najmä obrancov, prípadne vystriedať brankárov, aby sa všetci dostali do akcie?

„Uvidíme po treťom zápase. Do úvahy ešte prichádza premiešanie obranných dvojíc, ale v treťom zápase nasadíme rovnakých hráčov."

Pred sériou ste zdôrazňovali, že pre váš tím bude dôležité nenechať sa znervóznieť súperovou defenzívou. Zdá sa, že zatiaľ sa vám to darí.

„Samozrejme, v playoff je dôležitá výhra, či už po 60 minútach, alebo nájazdoch. Išli sme si za svojím cieľom, nedali sme sa znervóznieť a stále v tom musíme pokračovať. Budeme stále narážať na to isté, na dobrú obranu a brankára."

Čím si vysvetľujete, že sa zatiaľ gólovo nepresadili prvé dva útoky? Na druhú stranu, pozitívom sú ďalšie dva, ktoré, ako sa hovorí, môžu v playoff zohrať veľkú úlohu.

„Myslím, že len nemali strelecké šťastie, pretože šancí si vytvorili veľmi veľa. Nechcelo im to padnúť, ale myslím, že to príde. Je jedno, kto teraz dáva góly, dôležité je, že ako tím vyhrávame. Oni sa rozbehnú. Gólových šancí, najmä v druhom zápase, mali naozaj veľa."

Ako ovplyvní štvrtkový presun na iný štadión váš program?

„Dopoludňajší tréning nemáme, čo ale platí rovnako pre obidva tímy. Vo štvrtok ráno si dáme strečing a rozcvičku na suchu. Potom musíme pobaliť veci a presunúť sa. Druhý štadión je vzdialený asi 18 kilometrov. Pred zápasom to už bude klasický program. Vycestovali sme o deň skôr, nič sme nenechali na náhodu. Aj po ceste sem sme stáli hodinu v zápche, taktiež jazdiť autobusom vo veľkomeste je komplikovanejšie. Verím, že sa sem už nebudeme musieť vrátiť."