Do tímu prichádza švédsky brankár Robin Rahm

Autor: HKM Zvolen Dátum: 31.7.2020

Brankársky tandem HKM je kompletný, k Adamovi Trenčanovi pribudne Robin Rahm. 

33-ročný gólman je len druhým Švédom v histórii zvolenského klubu. Rodák z Torsby má skúsenosti z najvyššej švédskej a dánskej súťaže, v rodnej krajine pôsobil aj v nižšej Allsvenskan a jednú sezónu strávil v EBEL. V uplynulom ročníku bol oporou poľského KH GKS Katowice. 

Na konte má 56 zápasov v švédskej SHL v kluboch Färjestad a Brynäs. 148 duelov odchytal v nižšej Allsvenskan, väčšinu z nich v klube AIK Štokholm. Uplynulý ročník strávil Rahm v najvyššej poľskej lige, kde medzi brankármi zaznamenal v základnej časti najnižší priemer inkasovaných gólov (1,89) a tretiu najlepšiu úspešnosť zákrokov 93,3 %. Výborné čísla ukázal aj v šiestich zápasoch playoff (1,87 GAA, 94,1 %). V šiestich z posledných siedmich ročníkov si Rahm udržal úspešnosť zákrokov nad 92 %. 

K angažovaniu Rahma hovorí hráčsky skaut HKM Zvolen Patrik Ryba: „Pre doriešenie brankárskej otázky bol veľmi dôležitý prvý tip Andreja Kmeča, následné rokovania boli korektné a vcelku rýchle. Nakoľko je však brankársky post špecifický, komunikovali sme športovú a ľudskú kvalitu Robina s odborníkmi z viacerých krajín, kde pôsobil a všetky referencie boli pozitívne. Sme presvedčení, že spolu s Adamom vytvoria veľmi silný tandem."

Štatistiky Robina Rahma nájdete TU