Do obrany pribudol zvolenský odchovanec Jakub Meliško

Autor: HKM Zvolen Dátum: 6.12.2019

Zadné rady zvolenského tímu rozšíri odchovanec HKM, 23-ročný obranca Jakub Meliško. Dres seniorského tímu HKM si oblečie premiérovo, do Zvolena prichádza z francúzskej najvyššej súťaže.

Jakub Meliško je rodákom zo Žiaru nad Hronom a s hokejom začínal pod Pustým hradom, v dorasteneckom veku však zamieril do českého Chomutova, kde strávil štyri roky. Počas nich si okrem dorastu zahral aj za juniorku "pirátov" a v príprave nazrel aj do seniorského tímu, napokon prvé ligové seniorské zápasy odohral na farme Chomutova v Kadani. V sezóne 2013/14 reprezentoval Slovensko na svetovom šampionáte do 18 rokov. Jednu sezónu vyskúšal aj severoamerický hokej, a to úspešne, keďže v ročníku 2016/17 získal v súťaži NAHL s tímom Lone Star Brahmas majstrovský titul. V ďalšej sezóne si v drese Žiliny vyskúšal slovenskú Tipsport ligu, pri mužstve vtedy pôsobil ako asistent trénera Andrej Podkonický. Následne po pôsobení v prvoligovej Považskej Bystrici a Michalovciach strávil dve sezóny vo francúzskej Synerglace Ligue Magnus v tímoch Bordeaux a Gap. 

Prvýkrát vyšiel Meliško s novými spoluhráčmi na ľad v pondelok, všetky potrebné administratívne záležitosti jeho príchodu sa však úspešne podarilo dotiahnuť až v piatok doobeda, a preto môže absolvovať zápasovú premiéru na ľade Košíc.  „Prvý tréning nebol optimálny, keďže som mal nové korčule a celý výstroj, ale postupne som sa do toho dostal." Obranca s parametrami 182 centimetrov a 85 kilogramov opisuje aj okolnosti svojho príchodu do Zvolena. „Asi dva týždne dozadu sa vo mne začalo niečo lámať. Kontaktoval som Zvolen, záujem bol obojstranný a rýchlo sme sa dohodli. Bol som v kontakte aj s niektorými chlapcami z tímu, ktorých poznám a vedel som, že tím má málo obrancov. Domov som prišiel aj z rodinných dôvodov. Odchod z Francúzska uprostred sezóny nebol ľahký, no s klubom sme sa rozišli v dobrom. Ja som bol veľmi spokojný, zázemie bolo na úrovni a všetko fungovalo bez problémov, vrátane financií. Mesto bolo pekné a ľudia príjemní."

 Na porovnanie francúzskej a slovenskej najvyššej súťaže si Meliško príliš netrúfa, keďže z tej slovenskej zatiaľ veľa skúsenosti nemá. „V Žiline som toho veľa neodohral, prišlo aj zranenie, po ktorom som už šancu nedostal a išiel som do prvej ligy. Zahrať si za zvolenské áčko je určite splnený sen. Predtým som o tom veľmi nepremýšľal, no keď to teraz prišlo, veľmi sa teším a som rád, že som doma." Nový rytier vo zvolenskom tíme sa podľa vlastných slov cíti byť dostatočne pripravený a už sa teší na prvé zápasy. „Myslím, že pripravený som dobre. Vo Francúzsku som hrával veľa minút. Posledný zápas som odohral v piatok, v sobotu som priletel, v nedeľu som si oddýchol a od pondelka som trénoval, priestor na nejakú pauzu teda nebol a cítim sa dobre. Som ochotný prijať akúkoľvek úlohu v tíme a budem sa snažiť pomôcť, už sa teším na zápas." Meliško bude na drese nosiť svoje obľúbené číslo 44, ktoré, zhodou okolností, patrilo predtým v tejto sezóne aj obrancovi Ryanovi Lowneymu.    

Vítame Jakuba v tíme HKM a prajeme mu vydarený štart a úspešný zvyšok sezóny!