Dnes v Zámkoch s Ďalogom v obrane

Autor: HKM Zvolen Dátum: 20.10.2020

Líder tabuľky zo Zvolena sa dnes predstaví v Nových Zámkoch.

V dohrávke 2. kola Tipos Extraligy sa “rytieri“ pokúsia vybojovať štvrté víťazstvo v rade a odpútať sa bodovo od druhej Nitry. Najofenzívnejší tím súťaže však na juhu Slovenska musí myslieť aj na defenzívu, varovaním pre zverencov trénera Oremusa je totiž ostatné domáce víťazstvo Novozámčanov nad Trenčínom. Zeleno-bieli v nedeľu vyprevadili „vojakov“ s nádielkou, keď všetkých päť svojich gólov dokázali vsietiť v záverečnej tretine.

Zabrániť opakovaniu podobného scenára by mal aj nový muž s obrane HKM, Marek Ďaloga. V materskom klube sa tento skúsený zadák pripravuje už od septembra a dnes nastúpi na prvý zápas načatej sezóny. „Doteraz to boli len tréningy bez zápasu a som rád, že tréner Oremus mi ponúkol miesto v zostave. Nateraz by to mali byť dva najbližšie zápasy, čo bude ďalej, ukáže čas. Situácia sa mení každým dňom a je ťažké niečo si plánovať, od leta s tým už mám svoje skúsenosti. Preto sa teraz sústredím na moje prvé dve vystúpenia v sezóne, na ktoré sa veľmi teším. Ostatné bude závisieť od ďalšieho vývoja,“ zhrnul momentálnu situáciu 31-ročný obranca, ktorý dres HKM obliekol naposledy 27. marca 2012 v treťom zápase semifinálovej série Zvolena s Košicami.

Ďaloga odohrá minimálne dva najbližšie zápasy. Účastník olympiády a piatich seniorských svetových šampionátov by mal sa mal v zápasovej zostave predstaviť ako súčasť štvrtého obranného páru po boku Jakuba Meliška. 

Naďalej absentujú útočníci Allan McPherson, Marek Viedenský a obranca František Gajdoš. Do brány pôjde Robin Rahm. 

Zostava na dopoludňajšom tréningu:

OBRANA:

Betker - Hatala

Ivan - Melancon

Hraško - Kubka

Meliško - Ďaloga

ÚTOK:

Bondra - Mikúš - Puliš

Stupka - Zuzin - Nuutinen

Kolenič - Jedlička - Kelemen

Ďuriš - Tibenský - Marcinek

ZELENÍ: Chlepčok, Michalčin