Dnes Rytieri proti Medveďom

Autor: HKM Zvolen Dátum: 19.11.2017

Stojí vysoká, divá Poľana,
mať stará ohromných stínov,
pod ňou dedina Detvou volaná,
porazená Zvolenom...

Veru, aj takto nejak by mohli znieť prvé verše Sládkovičovej básne. Poďme ale od poézie k faktom. Aký súper nás dnes čaká?

Určite iný, než v prvom vzájomnom súboji tejto sezóny. Detve sme prvýkrát čelili v domácom zápase 3.kola, v ktorom „Medvede“ poriadne hrýzli, tri body však zostali pod Pustým hradom. V tábore nášho súpera sa odvtedy veľa zmenilo. Okrem dvojnásobnej trénerskej výmeny došlo aj k značným rošádam v hráčskom kádri. Čo je však podstatné, Detva začala zbierať body, momentálne ich má na konte 11. Pripísala si tri výhry, no všetky iba v domácom prostredí. Na svoj prvý triumf vonku tak nováčik Tipsport ligy stále čaká. Do Zvolena pricestuje povzbudený piatkovou výhrou nad Novými Zámkami.

Najčerstvejším príchodom do tímu Detvy je 33-ročný ruský krídelník Dmitri Utkin, víťaz ruskej Superligy z roku 2003, rok predtým draftovaný do NHL Bostonom. Najproduktívnejším hráčom Detvy je David Videlka (5+6), sekunduje mu Juraj Milý (5+5). Dobrou posilou sa ukazuje byť aj ďalší útočník Jozef Tibenský, ktorý má na konte 9 bodov (5+4) v 16-tich zápasoch. Najtrestanejším hráčom tímu i celej súťaže je, tradične, kapitán Jozef Sládok, ktorý v 21 zápasoch pozbieral 90 trestných minút. Detvianske presilovky sú s úspešnosťou len 6,25% najhoršie v lige, oslabeniam patrí 6. miesto (83,84%).

Zverenci Petra Mikulu sa po piatkovom nezdare na derby poctivo pripravovali a hoci sú v pozícii jasného favorita, súpera rozhodne nehodlajú podceniť. Zvolenská zostava by mala byť oproti zápasu v Nitre nezmenená, chýbať teda bude iba dvojica útočníkov Matúš Matis a Jarkko Immonen. Nastúpi aj Miloš Kelemen, ktorý sa však už ďalší deň bude hlásiť trénerovi Bokrošovi v reprezentácii. Zmena by nemala nastať ani na poste brankára, prednosť dostane Jani Nieminen.

Rytieri zatiaľ s Detvou body nestratili a urobia všetko pre to, aby to platilo aj po dnešku. Od fanúšikov, z ktorých mnohých boli ochudobnení o piatkový zápas, si sľubujú mohutnú podporu a výbornú atmosféru. V Nitre sa pre Zvolen skončila trojzápasová víťazná séria, dnes sú však "červeno-modrí" odhodlaní odštartovať ďalšiu!

HKM Zvolen - HC 07 Detva v sezóne 2017/2018

3.kolo: HKM Zvolen - HC 07 Detva 5:4 (1:2, 2:2, 2:0), góly HKM: Obdržálek, Asuchak, Chovan, Matis, Kytnár

12.kolo: HC 07 Detva - HKM Zvolen 0:5 (0:2, 0:2, 0:1), góly HKM: Šišovský, Drgoň, Jurík, Drgoň, Ďaloga