Dnes konečne doma! Po roku opäť začíname derby

Autor: HKM Zvolen Dátum: 17.9.2018

15. septembra 2017 nastúpili Detvania na zvolenskom ľade na svoju tipspotligovú premiéru. Nečakanú gólovú prestrelku (5:4) rozhodol v prospech domácich v záverečnej minúte Milan Kytnár a tri body napokon ostali pod Pustým hradom. 

Ubehlo 368 dní a Zvolenčania budú v prvom domácom zápase sezóny čeliť rovnakému súperovi. A rovnako ako vlani budú veriť, že im tento súboj prinesie prvé sezónne víťazstvo. Vydarený štart nezažili "rytieri" ani vlani, keď práve v 3. kole s vtedajším nováčikom súťaže vydolovali po neľahkom boji cenný triumf. Bolo to zároveň najtesnejšie víťazstvo červeno-modrých nad ich novým regionálnym rivalom, s ktorým v ďalšich piatich vzájomných dueloch nestratili ani bod. Pozíciu favorita chcú potvrdiť aj v utorok.

Nič jednoduché na nich opäť nečaká, Detvania sú v úvode sezóny plní sil, ktoré im určite dodali aj dva trojbodové úspechy z troch zápasov. Medvede najprv zvládli "povinnú jazdu" s 20-kou (4:0) a tesnú výhru si odniesli zo Žiliny (5:4). Prehra prišla až doma s Košicami (1:4), s ktorými však dve tretiny držali nerozhodný stav. Desať strelených gólov v troch zápasoch určite nie je zlou vizitkou, individuálne sa darilo najmä útočníkom Gašparovi a Ščurkovi, ktorí si pripísali po 4 body. Pod Poľanou sa v lete pokúsili predovšetkým stabilizovať káder a v rámci možnosti ho vhodne doplniť tak, aby posledná tabuľková priečka z minulého ročníka ostala len nováčikovskou daňou. Holopupkári chcú byť opäť každému nepríjemným súperom a v novom hernom systéme s rozšíreným počtom účastníkov určite zabojovať o predkolo play-off. Utorkový zápas sa bude niesť aj v znamení "zvolenských" návratov. Na lavičke Detvy zotrval český tréner Josef Turek, ktorý v rokoch 2014-2016 viedol HKM. V útoku uvidíme trojicu zvolenských odchovancov, ktorí ešte vlani boli "rytiermi"- Viktora Fekiača, Martina Ďalogu a Radovana Puliša

Nevydarený záver prípravy a rovnako tak ostrý štart v Košiciach (2:5) velia Zvolenčanom po troch zápasoch potešiť svojich fanúšikov výhrou a prinavrátiť si tak potrebnú psychickú pohodu. Predbežné informácie z domáceho tábora hovoria, že tréner Podkonický by mal mať pre túto úlohu k dispozícii plnú zostavu, s výnimkou bieloruského útočníka Arťoma Demkova, s ktorým klub po vzájomnej dohode rozviazal hráčsku zmluvu. Dôvodom boli administratívne prekážky pre získanie povolenia k prechodnému pobytu hráča na území SR. Zdĺhavé administratívne úkony by Bielorusa vyradili na dlhšiu dobu z tréningového procesu, a preto ukončenie spolupráce sa javilo ako najrozumnejšie riešenie vzniknutej situácie. Arťomovi ďakujeme za jeho odvedené služby a v ďalšej kariére želáme veľa úspechov.

Finálnu zostavu sa dozvieme až po utorkovom doobednom rozkorčuľovaní. Pozitívnym momentom zápasu v Košiciach boli dva presilovkové góly, negatívom nepresadenie sa v rovnovážnom stave a naopak dva góly inkasované v oslabení. Tieto, ale aj ďalšie situácie si Zvolenčania dozaista rozobrali na tréningu i na videu, aby sa tak čo najlepšie pripravili na atraktívne domáce derby, ktoré sa zásluhou oboch fanúšikovských táborov ponesie v skvelej atmosfére!

Vstupenky na zápas k dispozícii TU.

 

HKM Zvolen – HC 07 ORIN Detva v sezóne 2017/2018

3. kolo: Zvolen – Detva 5:4 (1:2, 2:2, 2:0), góly HKM: Obdržálek, Asuchak, Chovan, Matis, Kytnár

12. kolo: Detva – Zvolen 0:5 (0:2, 0:2, 0:1), góly HKM: Drgoň 2, Šišovský, Jurík, Ďaloga

21. kolo: Zvolen – Detva 6:2 (2:1, 4:0, 0:1), Obdržálek 2, V. Fekiač, Steén, Šišovský, Coffman

30. kolo: Detva – Zvolen 2:5 (0:1, 0:1, 2:3), góly HKM: Coffman, Ďaloga, Šišovský, Bokroš, Špirko

39. kolo: Zvolen – Detva 6:3 (1:0, 1:1, 4:2), góly HKM: Obdržálek, Špirko, Matis, Steén, Coffman, Drgoň

48. kolo: Detva – Zvolen 1:6 (0:5, 0:0, 1:1), góly HKM: Chovan, Coffman, Hraško, V. Fekiač, Kytnár, Kováčik