December bol tesný, napokon uspel Drgoň

Autor: HKM Zvolen Dátum: 5.1.2019

Decembrová anketa o najlepšieho hráča mesiaca spoznala svojho víťaza, po veľmi tesnom boji sa ním stal obranca Adam Drgoň. 

33-ročný trnavský rodák, ktorý pod Pustým hradom ťahá svoju druhú sezónu, si ocenenie od fanúšikov vyslúžil premiérovo. Len 25 hlasov rozhodlo o tom, že svoje prvenstvo z novembra neobhájil kapitán HKM Michal Chovan. Viac než 38 % hlasujúcich vyjadrilo svoju priazeň najstaršiemu členovi zvolenských obranných radov. Prvú priečku obsadil obranca, druhú útočník a pomyselný stupeň víťazov uzatvára na treťom mieste univerzál Marko Pöyhönen, ktorý získal 44 hlasov (13,3 %). Táto trojica si rozdelila vyše 80 % všetkých hlasov. 

Hoci na december nebudú rytieri spomínať v najlepšom, skúsený obranca ukázal veľa pozitívnych momentov a patril k stabilným pilierom defenzívy. Aký bol posledný mesiac minulého roku pre Adama Drgoňa? V kolónke +/- ho zakončil so štyrmi plusovými bodmi a len s dvomi trestnými minútami. Patril tradične k najvyťažovanejším obrancom, nechýbal na ľade v mnohých dôležitých momentoch a postupne si získal miesto aj v prvej presilovkovej formácii. Dva decembrové zápasy musel pre zranenie vynechať, vo zvyšných siedmich však ukázal značný ofenzívny prínos a pripísal si v priemere bod na zápas (4+3). Najmä v závere roka svojmu tímu pomohol gólmi k cenným bodom. V priebehu štyroch zápasov zaznamenal rovnaký počet presných zásahov, vrátane víťazného proti Miškovcu. Gólom zachránil pre svoj tím bod na ľade Detvy, kde zaznamenal dokonca bilanciu 2+1. Gól a asistenciu si pripísal pri domácej prehre 2:4 so Žilinou, Zvolenská 23-ka bola v decembri najproduktívnejším obrancom svojho tímu a po 35 odohratých zápasov mal na konte navlas rovnakú štatistiku, ako na konci základnej časti minulej sezóny (8+11). Napriek tomu, že mužstvo HKM zakončilo december s negatívnou bilanciou strelených a inkasovaných gólov (21:28), iba v jednom prípade ostal Adam po zápase v mínusovej hodnote (-1 proti Košiciam).

Víťazovi ankety k cene od fanúšikov srdečne gratulujeme a prajeme v novom roku a vo zvyšku sezóny veľa ďalších úspešných zápasov. Adam Drgoň si cenu prevezme pred úvodným buly nedeľného domáceho zápasu s Popradom. 

Vstupenky na tento zápas nájdete TU.