Ďalšie opory zostávajú

Autor: HKM Zvolen Dátum: 28.5.2019

Defenzíva Zvolena sa aj v nastávajúcej sezóne bude opierať o dvojicu skúsených hráčov, ktorí hájili farby HKM aj v ostatnom ročníku najvyššej slovenskej súťaže. Pod Pustým hradom pokračujú brankár Tomáš Tomek a obranca Adam Drgoň.

Spoľahlivý brankár je podstatným článkom úspechu mužstva a Zvolenčania už druhú sezónu po sebe vsadili na Tomáša Tomeka. Ten však bude v novej sezóne v úplne inej pozícii, ako tomu bolo doteraz. V uplynulom ročníku pôsobila pod Pustým hradom dvojica rovnocenných gólmanov  - Tomek a Kanaďan Skapski, ktorých tréneri viac-menej až do playoff pravidelne striedali. Kormidelník „rytierov“ Andrej Podkonický teraz potvrdil, že týmto smerom Zvolen pokračovať nebude a prechádza na model s jasnou jednotkou: „Tomáš bude naším nosným brankárom. K nemu máme rozpracovaných perspektívnych mladých gólmanov. Tí sa pobijú o pozíciu dvojky a mali by si byť vedomí svojho postavenia v mužstve. Zatiaľ by sme chceli ísť touto cestou, veríme, že je správna.“ Spokojnosť s kontraktom netajil ani 30-ročný rodák zo Skalice: „Som rád, že sme sa dohodli na predĺžení spolupráce a pokračujem v tak dobre fungujúcom klube, ako je HKM. Mojím jediným cieľom bude pomáhať svojimi kvalitnými výkonmi zvolenskému tímu k víťazstvám.“

Pred Adamom Drgoňom je v poradí už tretia sezóna, v ktorej oblečie dres HKM. V tej prvej skončil so svojím tímom na štvrtej priečke, potom na tretej a v novom ročníku by chcel dosiahnuť ešte lepší výsledok. „Do tretice by to už snáď mohlo vyjsť. Zdá sa, že vo Zvolene sa pod dohľadom trénera Podkonického znova tvorí silný kolektív a dobrá partia. Aj pre to sa na určite zaujímavú sezónu, ktorá nás čaká, teším a zodpovedne pripravujem,“ uviedol po podpise zmluvy 34-ročný Trnavčan, ktorý v minulej sezóne nastúpil 55-tich súťažných stretnutiach a zaknihoval v nich 22 bodov za 9 gólov a 13 asistencií.