Ďalší odchovanec sa vracia pod Pustý hrad

Autor: HKM Zvolen Dátum: 7.1.2019

HKM Zvolen sa dohodol na spolupráci s 35-ročným gólmanom Petrom Ševelom ml.

Rodák z Martina pôsobil pod Pustým hradom od roku 1999 a zachytal si aj v majstrovskej sezóne 2000 – 2001. V najvyššej slovenskej súťaži obliekal okrem toho zvolenského aj dresy Nitry, Martina, Žiliny a Skalice. Od sezóny 2009/2010 pôsobil v tímoch maďarskej Erste ligy, naposledy v Dunaújvárosi, kde v aktuálnom ročníku odchytal 17 stretnutí.

Viac ich už pravdepodobne nebude. Prečo, prezrádza sám Peter Ševela: „Oslovil ma pred časom Lukáš Jurík s tým, že vo Zvolene hľadajú trénera brankárov pre mládež, ktorý by mal pomáhať Danielovi Makónimu. Bol som stále na vážkach, či mám ešte chytať, alebo kariéru ukončiť, zranenie ale túto dilemu vyriešilo za mňa. Ako aktívny hráč som skončil a predo mnou je teraz nová výzva, na ktorú sa teším. Dohodnutý som do konca sezóny s tým, že potom sa so športovým riaditeľom mládeže budeme rozprávať o ďalšej možnej spolupráci“.

Skúsený gólman s maďarským občianstvom začal od prvého januárového týždňa pracovať so zvolenskou mlaďou. „Na starosti mám chlapcov od tých vekovo najmladších až po deviatakov. Denne to vychádza tak na tri tréningy na ľade, vždy s inou vekovou kategóriou. Tým to ale nekončí, s chlapcami budem pracovať aj na špecializovaných tréningoch na suchu, kde budeme rozvíjať rýchlosť, reakcie a flexibilitu,“ hovorí nová súčasť kolektívu trénerov mládežníckych družstiev a zdôrazňuje svoje priority: „Chcel by som u mladých brankárov vypestovať správne návyky, zdokonaľovať techniku chytania a starať sa o ich komplexný výkonnostný rast. Som pripravený sa čo najviac naučiť od skúseného trénera Dana Makóniho, zároveň chlapcom odovzdať svoje skúsenosti. Používať budeme moderné tréningové metódy, videoanalýzu tréningu brankárov nevynímajúc. "

Petra Ševelu sme vo zvolenských farbách v súťažnom zápase mohli naposledy vidieť v roku 2006. Na zvolenskom ľade sa ale v bráne objavil aj v auguste 2016 počas exhibičného súboja tímov majstrov Slovenska 2001 a 2013. Vtedy sa pozdravil so starými známymi a dnes je tu znova, tentoraz ako nováčik v trénerskej funkcii. „Viac-menej sa ešte len rozhliadam a zoznamujem s ľuďmi aj hráčmi. Aj keď som už vo Zvolene niečo odohral, ale to bolo dávno,“ usmieva sa bývalý brankár, ktorý sa už naplno zahryzol do novej práce pri výchove svojich nástupcov.