Corrin podpichol Hickmotta, stopercentný Trotter zaspomínal na Petrovického

Autor: HKM Zvolen Dátum: 20.1.2020

Uplynulý víkend si tipsportligová smotánka dala zraz v Trenčíne, kde si vypredaný štadión Pavla Demitru mohol užiť okrem súčasných hviezd najvyššej súťaže aj slovenské hokejové legendy. Zvolenský tím mal zastúpenie v podobe útočníka Brocka Trottera a obrancu Willieho Corrina. Aj tento rok mal tú česť starať sa o hráčov počas All Star zápasu "Pedro" Višňovský a výpravu spod Pustého hradu doplnil maskot Zvolimír.  

V Zápase hviezd hokejovej Tipsport ligy zvíťazil Tím Mariána Gáboríka nad Tímom Mariána Hossu 16:14. Zaplnený zimný štadión v Trenčíne tlieskal mnohým vydareným akciám a v zápase hranom 3x10 minút sa najviac darilo  útočníkovi Banskej Bystrice Jordanovi Hickmottovi, autorovi hetriku, ktorého vyhlásili aj za najlepšieho hráča stretnutia.

Okrem zápasu videli diváci aj súťaže zručností, hráči sa postupne predstavili v Orange nájazdoch trojíc, Kaufland najtvrdšej strele, Škoda strele ponad pristavené osobné vozidlá, Nay samostatných nájazdoch, Tipsport presnosti streľby na terč, a Staropramen Hossa shot spod strechy trenčianskeho zimného štadióna na prázdnu bránku umiestnenú na opačnej strane ľadovej plochy.

Biele farby tímu Hossa hájil obranca HKM Willie Corrin, ktorý si, rovnako ako všetci aktéri, celú akciu pochvaľoval: „Bola to veľká zábava! Bol to dlhý deň, veľa médií, veľa ľudí, stále sa niečo dialo. Je pekné stretnúť sa s hráčmi z iných tímov a porozprávať sa s nimi o sezóne, ako sa im darí, ale aj o veciach mimo hokeja. Som nadšený, že som mohol byť súčasťou takej udalosti. Ako všetky All Star zápasy, aj tento bol výborne zorganizovaný, o hráčov bolo dobre postarané. Začalo to už v sobotu prvým stretnutím a draftom, až po samotný zápas. Klobúk dole pred všetkými, ktorí sa podieľali na organizácii," hodnotil 28-ročný Američan, ktorý si miestenku v Zápase hviezd vyslúžil ako najproduktívnejší obranca Zvolena. 

Z 25 členného ligového výberu bol Corrin jediným hráčom z USA. Ako sám priznal, z nominácie na prestížne podujatie mal veľkú radosť: „Veľmi ma to potešilo. Keď som zistil, že sa pripravuje All Star zápas, bol to jeden z mojich cieľov, ktorých si ako hráč počas sezóny dávam niekoľko. Samozrejme, ďalším cieľom je dostať sa so Zvolenom do playoff. A hlavne uspieť v ňom, lebo dostať sa tam je jedna vec, ale vyhrať je niečo úplne iné. To je teda ďalšie na zozname a chcem k tomu prispieť akokoľvek budem môcť," hovorí odhodlane obranca, ktorý v doterajšom priebehu sezóny nazbieral v 37 zápasoch 28 bodov (5+23). Veľa z nich si pripísal vďaka asistenciám pre spoluhráča z útoku Brocka Trottera, ktorého ale v Trenčíne musel strážiť, keďže sobotný draft ho postavil na opačnú stranu barikády. „Stretli sme sa hneď v prvom striedaní a dostal sa do brejku, v zápase ich mal niekoľko. Chcel sa ukázať, skúšal na mňa rôzne veci a ja som sa snažil mu to vrátiť. Bola zábava zahrať si proti spoluhráčovi, hoci ešte krajšie by bolo zahrať si v jednom tíme."   

Na ľade bola cítiť zdravá rivalita, no v útrobách štadióna prevládala priateľská atmosféra. Hráči, ktorí budú už onedlho tvrdo súperiť o čo najlepšiu pozíciu pred vyraďovacími bojmi, sa stretávali v družných debatách, podpichovali jeden druhého a užívali si príjemnú zmenu oproti tradičnému kolotoču klubových povinností. Slováci či legionári, všetci bez rozdielu prispeli k vydarenému večeru. Willie Corrin si ale ako správny "bryndziar" neodpustil poznámku smerom k banskobystrickému Jordanovi Hickmottovi: „Poznáme sa z Toronta Marlies v AHL. Som zaňho rád, že získal cenu MVP, no nabudúce, keď budeme hrať s Banskou Bystricou mu to dám určite pocítiť, sme predsa rivali." Obranca HKM si v súťažiach zručností vyskúšal streľbu do brány ponad trojicu automobilov Škoda. „Naozaj som sa bál, že jedno z nich trafím. Prvý pokus bol tesne vedľa brány, ďalšie dva boli horšie. Celá disciplína bola originálna a zábavná," dodal Corrin. 

Chválami nešetril ani Brock Trotter, ktorý bol súčasťou víťazného tímu Mariána Gáboríka: „Všetci hráči si to naozaj užili, diváci sa bavili a vytvorili výbornú atmosféru. Bol to fantastický víkend. Je to už dlho, čo som bol súčasťou takejto akcie, niektoré ligy All Star ani nerobia. Je preto pekné, že Tipsport liga ho pre hráčov a fanúšikov zorganizovala, bola to pekná skúsenosť." Atraktívny formát zápasu troch proti trom dal vyniknúť aj technickým typom, medzi ktoré zvolenský center rozhodne patrí. Ako jeden zo štyroch hráčov doteraz dosiahol hranicu 30 asistencií a je štvrtým najlepším ligovým nahrávačom. V samotnom zápase si Trotter pripísal gól a asistenciu, no zažiaril najmä v prestávkových súťažiach zručostí.

Zatiaľ čo jeho klubovému spoluhráčovi streľba ponad autá nevyšla, kanadský útočník si s ňou poradil suverénnym spôsobom, keď ako jediný hráč dostal do brány všetky tri pokusy. Šikovné ruky ukázal aj pri nájazdoch trojíc, keď dva zakončil úspešne. Výraznou mierou tak prispel k výhre svojho tímu. „Myslím, že to ani nemohlo byť lepšie. Formát zápasu tri na tri bola zábava a mohli sme ukázať svoju šikovnosť. Čo sa týka streľby ponad autá, sám som to nečakal. Nikdy som nič podobné netrénoval, ani som netušil, ako na to. Snažil som sa len netrafiť auto," usmieval sa Trotter. Potešila ho prítomnosť množstva legiend slovenského a bezpochyby aj svetového hokeja, s manažérmi oboch tímov Mariánom Gáboríkom a Mariánom Hossom si odniesol spoločnú fotku. „Bolo to úžasné. Keď som vyrastal, niektorých z tých hráčov som sledoval. Sú to hráči, ktorí patria do siene slávy a bolo pre mňa skvelé vidieť ich v akcii na ľade. S Róbertom Petrovickým som dokoncal hral v Rige, rád som sa s ním stretol," zaspomínal Brock Trotter. Zvolenská 19-ka sa už po nedávnych zdravotných komplikáciách cíti dobre a je pripravená svojmu tímu pomôcť v utorkovom domácom zápase s Košicami.