Čo nestihlo áčko, podarilo sa juniorom

Autor: HKM Zvolen Dátum: 15.3.2020

Zvolenský A-tím sa po predčasnom konci sezóny rozišiel veľmi rýchlo, už na druhý deň od oficiálneho vyhlásenia ukončenia súťaže, vo štvrtok 12. marca dopoludnia.  

Tradičný spoločný obed s vedením klubu a rozlúčka s fanúšikmi sa tak tento rok nekonali. Zástupcovia klubu spolu so severoamerickými legionármi mali navyše starosti s vybavovaním leteniek, ktoré sa pre v ten deň vydaný zákaz cestovania z Európy do USA stali žiadaným artiklom. Napokon sa všetko podarilo vyriešiť k spokojnosti hráčov, ktorí sa bezproblémovo stihli vrátiť domov. 

Oveľa pokojnejšiu rozlúčku so sezónou majú za sebou zvolenskí juniori. Svoj posledný zápas v tomto ročníku odohrali ešte 24. februára, keď doma podľahli Popradu 5:6 po predĺžení a celú sériu prvého kola playoff prehrali s týmto súperom 0:3. Juniorka HKM tak ako jediná zo všetkých kategórií nášho klubu stihla svoju sezónu dokončiť. Počas minulého týždňa sa celý tím spolu so zástupcami vedenia klubu stretol pri spoločnom obede, aby tak dal bodku za uplynulou sezónou.

Manažér mládeže HKM Lukáš Jurík poďakoval hráčom a realizačnému tímu za odvedenú prácu a s trénerom Milošom Šeligom mohli sezónu vo svojich príhovoroch hodnotiť ako úspešnú. Bodaj by nie, veď juniorka "rytierov" sa behom dvojročného cyklu dokázala po zostupe do 1. ligy vrátiť v najkratšom možnom čase medzi elitu a navyše si vybojovať miesto v najlepšej šestke, zaručujúcej priamy postup do playoff. Vo štvrťfinálovom kole bez svojich najväčších opôr, ktoré v tých chvíľach bojovali vo zvolenskom áčku či druholigovom Žiari nad Hronom, statočne odolávala minuloročnému finalistovi HK Poprad. V konečnom umiestnení obsadila výborné šieste miesto.

Samotní hráči sa presvedčili, že aj túto sezónu sme pokračovali v nastolenom trende, kedy sa z juniorky tvrdou drinou a dobrými výkonmi mohli prepracovať do seniorského tímu. Dôkazom toho sú v posledných rokoch Patrik Halama, Ján Chlepčok, Martin Magdolen, Jakub Dubina, Patrik Marcinek či Miloš Kelemen a v neposlednom rade azda najväčší objav uplynulej sezóny Jakub Kolenič. Stále iba 18-ročný útočník si získal stabilné miesto v áčku "rytierov" a veríme, že v blízkej budúcnosti sa k nemu pridajú ďalšie zvolenské nádeje.