Český obranca Petr Ulrych novým hráčom HKM

Autor: HKM Zvolen Dátum: 25.1.2018

Novou tvárou v šatni HKM je český obranca Petr Ulrych. 30-ročný rodák z Liberca prichádza do Zvolena z českej najvyššej súťaže, kde začal sezónu v drese Dukly Jihlava. 

Pre urasteného zadáka (195cm a 97kg) ide vôbec o prvé pôsobenie mimo Česka. Ulrych je odchovancom libereckých "bielych tigrov". Väčšinu doterajšej kariéry bol hráčom práve tohto klubu, či už v A-tíme alebo na "farme" v prvoligových Benátkách nad Jizerou. Na severe Čiech strávil spolu šesť sezón. V ročníku 2015/16, ktorý bol pre Liberec majstrovským, si zahral Ligu majstrov. 

V ďalšej sezóne prvýkrát opustil materský klub a zamieril do prvoligového Kladna, kde bol jedným z kľúčových obrancov tímu. Postupové ambície Kladno napokon nenaplnilo, do najvyššej súťaže sa však Ulrych vrátil v aktuálnej sezóne, ktorú odštartoval v drese nováčika z Jihlavy. V českej Tipsport Extralige odohral Petr Ulrych spolu 137 zápasov s bilanciou 2+11. Ďalších 248 zápasov a 41 bodov (7+34) pridal v prvej lige. Ulrychovi rozhodne nie je cudzia ani tvrdá hra, v týchto dvoch súťažiach nazbieral dokopy 557 trestných minút.

Petrovi prajeme v jeho prvom mimočeskom pôsobisku veľa šťastia!

Podrobnejšie štatistiky novej posily si môžete pozrieť TU