Čanky: S dopĺňaním mužstva budeme pokračovať

Autor: HKM Zvolen Dátum: 27.5.2016

Trénerská dvojica Josef Turek – Andrej Podkonický má zatiaľ k dispozícii len časť hráčov s ktorými v novej sezóne počíta, pretože niektorí sa v tejto fáze pripravujú individuálne a k tímu sa pripoja neskôr. Pod dohľadom trénerov tak pod Pustým hradom zaberajú aj viacerí hokejisti, ktorí sa chystajú presvedčiť o svojich kvalitách a zabojovať o miesto na súpiske. Môže sa to podariť, veď viacero okienok v budúcej zostave je ešte neobsadených. V tomto týždni získal generálny manažér Milan Čanky podpisy šiestich hokejistov, ktorí predĺžili zmluvy s HKM a v podobnom trende mieni pokračovať aj na v najbližších dňoch. „Nedá sa povedať, či v budúcom týždni pôjdeme až takýmto tempom, nejakí hráči však do kádra určite pribudnú. Možno to budú aj mená zo zahraničia,“ podotkol Milan Čanky.
Takže sa nechajme prekvapiť, zatiaľ si môžeme zrekapitulovať, ktorí hokejisti majú platnú zmluvu s HKM a sú teda v tejto chvíli oficiálne hráčmi Zvolena:
Brankári: Baroš, Cibuľa, Petrík
Obrancovia: Juraško, Habšuda, F. Fekiač, Hataš, Sloboda
Útočníci: L. Jurík, Obrdžálek, J. Jurík, Ďaloga, T. Klíma, Mráz, Žilka, Misenjov, Jakubík
Zatiaľ teda všetko mená známe z poslednej sezóny. Do tímu sa zaradil najlepší strelec juniorskej extraligy a najproduktívnejší Zvolenčan Ivan Jakubík, pre ktorého bola sezóna 2015/2016 úspešnou rozlúčkou s mládežníckym hokejom. S „áčkom“ sa pripravujú aj niekoľkí šikovní juniori, z nich 16-ročný obranca Michal Ivan nastúpil v uplynulom ročníku Tipsport ligy v šestnástich stretnutiach.
Ako potvrdil generálny manažér, s dopĺňaním mužstva sa bude pokračovať, o každom novom uzatvorenom kontrakte budeme čo najskôr informovať.