Bodka za sezónou padla v posledný marcový deň

Autor: HKM Zvolen Dátum: 1.4.2020

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja ako najvyšší výkonný orgán zrušil rozhodnutie Ligovej rady Tipsport ligy zo dňa 12. 3. 2020 o udelení titulu majstra SR pre HC´ 05 iClinic Banská Bystrica. V sezóne 2019/2020, ktorá musela byť predčasne ukončená z dôvodu šíriaceho sa koronavírusu, nebude majstrom našej najvyššej súťaže žiadny klub.

Ligová rada postupovala podľa existujúcich ustanovení a primerane ich aplikovala, no v tejto veci nezohľadnila ďalšie skutočnosti, a síce postup pri ukončení ostatných súťaží organizovaných a riadených SZĽH. Na všetku činnosť SZĽH sa musia vzťahovať základné princípy zakotvené v Stanovách SZĽH, a teda najmä princíp rovnosti, ktorý ukladá zväzu povinnosť zaobchádzať s každým členom rovnako. A keďže v ostatných súťažiach Slovenský zväz ľadového hokeja neudelil alebo nebude udeľovať ocenenia v predčasne ukončených súťažiach, ocenením v Tipsport lige nedošlo k dodržaniu princípu rovnosti, ktorého zabezpečenie je v pôsobnosti Výkonného výboru SZĽH.

Konečné poradie tímov po základnej časti zostáva v platnosti. Pohár Dušana Pašeka pre víťaza z. č. teda patrí hráčom Banskej Bystrice, ktorí zároveň získavajú právo účasti v hokejovej Lige Majstrov (CHL 2020/2021).