All Star Cup bez Coffmana

Autor: HKM Zvolen Dátum: 16.2.2018

Už dnes popoludní sa v jednom z bratislavských nákupných centier bude konať otvorený tréning výberu Tipsport ligy, ktorým za začne atraktívny  All Star Cup. V hráčskej nominácii slovenského výberu mali byť aj dvaja korčuliari spod Pustého hradu – obranca Nick Ross a útočník Tim Coffman. Dnes ráno padla definitíva v tom, že HKM bude mať v zápasoch mužstiev štyroch líg zastúpenie len v kanadskom zadákovi. Najproduktívnejšieho obrancu súťaže Nicka Rossa nebude sprevádzať jeho spoluhráč Tim Coffman, ktorého zo zostavy na poslednú chvíľu vyradila choroba. Počet Zvolenčanov vo výbere Tipsport ligy sa však nezmení, pretože do realizačného tímu bol povolaný kustód A-mužstva HKM Peter „Pedro“ Višňovský.  „Bol som nominovaný za hlavného kustóda slovenského výberu. Bude to už moja tretia účasť na exhibičných zápasoch v rámci Tipsport ligy, tentoraz to však bude niečo špeciálne. Stretnú sa totiž výbery zo štyroch európskych súťaží a model podujatia je vytvorený veľmi atraktívne. Už sa na tie zápasy teším, trochu mi to ale zatienila zrušená účasť Coffa. Mali sme do Bratislavy cestovať spolu,“ priznal Peter Višňovský, dlhoročná neodmysliteľná súčasť tímu zvolenských „rytierov“. Hokejový srdciar s úsmevom priblížil, akou formou sa o svojej nominácii dozvedel: „Prišla mi SMS-ka. Richard Lintner ju rozposielal všetkým zúčastneným a stálo v nej - ´Novým členom realizačného tímu sa stal v pozícii hlavného skauta Ľubomír Višňovský, hlavný kustód tímu je Peter Višňovský´. Takže dve Višne jednou ranou.“ Špeciálny hrací formát si pravdepodobne nebude vyžadovať žiadne mimoriadne zabezpečenie, ostrieľaný zvolenský kustód preto verí, že spolu s kolegami všetko zvládne k spokojnosti. „Nemalo by to byť nič extra, budem robiť rovnaké veci, ako v klube, navyše v realizačnom tíme nebudem sám. Mojou úlohou bude pripraviť pitný režim pre hráčov, nejaké ovocie v šatni a nachystať všetko potrebné na striedačku.“

Silným ťahákom pre fanúšikov sú však nielen samotné zápasy, ale aj bohatý sprievodný program, ktorého súčasťou bude aj sledovanie olympijského vystúpenia Slovákov proti Slovincom na veľkoplošných obrazovkách. „Ten zápas budem musieť oželieť. Sprievodného programu a všetkých ceremónií okolo si kvôli povinnostiam veľa neužijem, ale nevadí. Idem tam na to, aby som vytvoril pre našich hráčov zázemie a pohodu,“ konštatoval pred odchodom Pedro.

Dnes od 16-tej hodiny na klzisku nákupného centra Eurovea uvidia fanúšikovia hráčov z našej najvyššej súťaže a v sobotu sa na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu už pôjde naostro, keď o zisk All Star Cup-u 2018 budú bojovať výbery Tipsport Ligy, českej extraligy, rakúskej EBEL a nemeckej DEL. Víťaz si okrem trofeje odnesie finančnú dotáciu 25-tisíc eur.

 

Program Otvoreného tréningu (piatok, 16. február klzisko Eurovea, Bratislava):

16.00 - 16.10 hod: Predstavenie All Star výberu slovenskej Tipsport Ligy

16.10 - 16.30 hod: Otvorený tréning

16.30 - 17.00 hod: Fototermín pre fanúšikov, priestor pre médiá (rozhovory)

 

Program fanzóny (sobota, 17. február pred Zimným štadiónom Ondreja Nepelu, Bratislava):

12.00 hod: Otvorenie Fan Zóny

12.00 - 20:00 hod: Atrakcie a aktivity pre deti

13.10 - 14.30 hod: Priamy prenos zápasu Slovensko - Slovinsko zo ZOH v Pjongčangu. Koncert skupiny Gladiator počas prestávok.

16.00 hod: Koncert skupiny King Shaolin

16.45 hod: Otvárací ceremoniál na veľkých obrazovkách

17.00 hod: All Star Cup Slovensko vs. Rakúsko (EBEL) na veľkých obrazovkách

18.00 hod: Koncert Petra Cmoríka

19.00 hod: All Star Cup Slovensko vs. Česko na veľkých obrazovkách

19.50 hod: Záverečný ceremoniál na veľkých obrazovkách

 

Program AllStar Cup-u (sobota, 17. február, Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava):

13.30 hod: Rakúsko vs. Česko

14.30 hod: Nemecko vs. Slovensko

15.30 hod: Nemecko vs. Česko

16.45 hod: Otvárací ceremoniál

17.00 hod: Slovensko vs. Rakúsko

18.00 hod: Rakúsko vs. Nemecko

19.00 hod: Slovensko vs. Česko

20.00 hod: Záverečný ceremoniál